23/11/08

Να είσαι εκεί...

Είναι τόσο καθησυχαστικό να ξέρεις πώς στη ζωή σου υπάρχουν άνθρωποι πραγματικά δικοί σου που σε νοιάζονται. Να μπορείς να τους μιλήσεις για τα πάντα, από τα πιο ασήμαντα και χαζά μέχρι τα πιο σοβαρά και να είναι εκεί, πρόθυμοι να σε ακούσουν.

Σαν άνθρωπος είμαι εσωστρεφής. Ότι με απασχολεί προτιμώ τις περισσότερες φορές να το λύνω με τον εαυτό μου, να το ξεκαθαρίζω με μένα. Ίσως και να είναι λάθος δεν ξέρω, αλλά κάποιες φορές έχω ανάγκη κάποιον δίπλα μου, που με το βλέμμα μου και μόνο θα καταλάβει τι θέλω να του πω χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Το να έχεις φίλους ουσιαστικούς στις μέρες μας θεωρείται θησαυρός Κρυφός και πολύτιμος. Για να τον βρεις και πιο πολύ για να τον κρατήσεις θέλει πολύ προσπάθεια αλλά η ανταμοιβή είναι η καλύτερη απ' όλες.

Στο μυαλό μου έρχονται στιγμές που έχω ζήσει τόσο όμορφες. Μυρωδιές και αρώματα ατελείωτων καφέδων συνοδευόμενων από συζητήσεις ωρών που σε κάνουν να θες να το παρατείνεις για όσο περισσότερο μπορείς. Βόλτες και χαμόγελα που έχουν παγώσει στη μνήμη συνδεδεμένα με κάθε κομμάτι της ζωής μου. Δυσκολίες που όμως πάντα ξέρω πως θα ξεπεραστούν. Κλάματα, γέλια, τσακωμοί, σφικτές αγκαλίες..


Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν με τον καιρό, οι καταστάσεις το ίδιο αλλά οι φωτογραφίες ποτέ. Είναι τόσο μαγικό να μπορείς να κρατάς κάθε τι που έχεις ζήσει εκεί, στα χέρια σου να σου θυμίζει όλα όσα με το χρόνο άθελα σου σιγά-σιγά θα ξεχαστούν.

Για κάτι τέτοια μικρά και απολύτως βασικά στη ζωή αξίζει να αναπνέεις και να υπάρχεις. Αυτοί είναι οι άνθρωποι μου... Είμαι τυχερή που υπάρχουν στη ζωή μου και την κάνουν καλύτερη. Τη φωτίζουν και μπορώ να προχωράω πιο δυνατή και αισιόδοξη έχοντας τους στο πλάι μου.

11 σχόλια:

Christina Amana είπε...

Οι φίλοι ,οι πραγματικοί δηλαδή, είναι ό,τι πιο σημαντικό! Είναι πιο σημαντικοί από την οικογένεια γιατί τους διαλέγεις για να τους έχεις στη ζωή σου... Θα είναι εκεί και στις καλές και στις κακές στιγμές και για να λέμε μαλακίες και για να μιλάμε σοβαρά... Και όπως είπες είναι πραγματικά θησαυρός!

*Κορίνα* είπε...

Αν έχεις καλούς φίλους στο πλάϊ σου, και το ποιο δύσκολο πρόβλημα, γίνεται πιο εύκολο...
Να'σαι καλά κοριτσάκι....

Dreamy Cloud είπε...

Αυτό πιστεύω κι εγώ ότι η φιλία ξεπερνάει την έννοια της οικόγενειας.. Καλώς ήρθες στην παρέα όπως κι εγώ πρίν λίγο καιρό..! Φιλιά.

jk in your life είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ.

Καλλιόπη είπε...

Ένοιωσα κι εγώ πολλές φορές τυχερή που έζησα τέτοιες στιγμές και που αξιώθηκα να δημιουργήσω και να κρατήσω πάνω από όλα φιλίες σαν κι αυτές που περιγράφεις.
Πολύτιμα πράγματα στον καιρό μας...

City Addict είπε...

Καλησπέρα.
Πολύ όμορφο ποστ.
Πράγματι, πολύ σημαντική η φιλία στη ζωή του ανθρώπου. Ίσως η πιο σημαντική σχέση απ' όλες...
Και το καλύτερο είναι όταν ξέρεις πως ό,τι και να κάνεις στο τέλος θα έχεις πάντα τους φίλους σου για να σε κρατήσουν και να σε βοηθήσουν να ξανασηκωθείς...

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά (και συννεφιασμένα!)

:)

neni είπε...

Οι καλοί φίλοι είναι μικρά διαμάντια.Αν τους έχεις βρεί και αξίζει είσαι τυχερή.Σπανίζουν οι καλοί φίλοι στις μέρες μας,αλλά κάποιοι αξίζουν και είναι πάντα δίπλα μας.
Φιλιά πολλά.

Dreamy Cloud είπε...

City Addict σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!Πολλοί άνθρωποι περνάνε απο τη ζωή μας όμως η πιό σταθερή σχέση θα είναι πάντα η φιλική!! Καληνύχτα με συννεφιασμένα όνειρα με την καλή έννοια πάντα!! Φιλιά πολλά...

Dreamy Cloud είπε...

Καλλιόπη είναι μεγάλη τύχη η φιλία σε αυτό τον καιρό που η εμπιστοσύνη δύσκολα κατακτάται αλλά υπάρχουν πολλές και ευχάριστες εξαιρέσεις!! Φιλιά πολλά. Καληνύχτα!!

Dreamy Cloud είπε...

Νeni σίγουρα σπανίζουν αλλά απο τη στιγμή που θα τους βρείς τίποτα δεν είναι το ίδιο. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!!

neni είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου!