26/11/08

Ανακύκλωση... ΤΩΡΑ !!!!!

Επιτέλους και στο δικό μου δήμο έβαλαν κάδους ανακύκλωσης. Θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό αλλά στη χώρα που ζούμε το μόνο που μπορώ να πω είναι κάλλιο αργά παρά ποτέ.. Βαρέθηκα να μαζεύω χαρτιά και άλλα διάφορα για να τα μεταφέρω στο κοντινότερο σημείο με μπλε κάδο. Όποτε τώρα που στην απέναντι γωνία του σπιτιού μου έχω κι εγώ έναν αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή!! Στο σπίτι τους έχω κάνει κανονική εκπαίδευση για το θέμα και μπορώ να πω πως κάτι έχω καταφέρει. Όταν βλέπω κάτι που θα έπρεπε να είναι στα προς ανακύκλωση αλλά δεν είναι κάνω κήρυγμα και ανάκριση πρώτου βαθμού για να δω ποιος δεν ακολουθεί τους κανόνες!! Το έχω πάρει σοβαρά γιατί είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ανακύκλωση, και όχι μόνο, σε αυτό το σημείο που έχουμε φέρει το περιβάλλον.

Σαν χώρα δεν έχουμε ούτε τις αρχές ούτε την παιδεία για κάτι τέτοιο. Με τις προσπάθειες όμως για ευαισθητοποίηση του κοινού να γίνονται συχνές όλο και κάτι θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Θυμώνω τόσο πολύ όταν βλέπω τελείως αναίσθητα άτομα στο δρόμο να πετάνε το οτιδήποτε που μπορεί να ανακυκλωθεί σε συμβατικό κάδο ενώ δίπλα σε αυτόν υπάρχει ο μπλε. Το πιο ενοχλητικό όμως είναι να τους γεμίζουν με όλα τα ακατάλληλα. Έλεος δηλαδή πόσο μυαλό θέλει να κάνεις ένα παραπάνω βήμα γα το σωστό;; Ελπίζω η προσπάθεια μου να αξίζει και να μην πηγαίνει στράφι. Άκουσα πως κάποιες φορές όλα καταλήγουν στο ίδιο σημείο, ανακυκλώσιμα και μη. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια, πραγματικά. Κατά πόσο υπάρχει σωστό και οργανωμένο σύστημα ανακύκλωσης δεν το ξέρω και γίνομαι ακόμα πιο καχύποπτη αφού δεν είναι να εμπιστεύεσαι τίποτα και ειδικά μια τέτοια προσπάθεια στην ανευθυνότητα του Έλληνα. Θέλω τόσο πολύ να βάλουμε μυαλό γρηγορότερα από άλλες φορές.Λίγο λίγο και σταθερά αλλά να υπάρχει αποτέλεσμα.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε την αξία μιας τέτοιας επιλογής. Το κάνω για μένα, για να νιώθω καλά και εντάξει αλλά κυρίως για όλους μας. Το όφελος είναι συνολικό. Ας σταματήσουμε να είμαστε παρτάκιδες, ας ενδιαφερθούμε και λίγο για το καλό όλων και έτσι θα καταφέρουμε πολλά.

3 σχόλια:

jk in your life είπε...

KΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ.

Spider! είπε...

Κ εγώ μαζί σου είμαι!
Μέχρι και από κάδο κανονικό (μικρό ευτυχώς//...) είχα πάρει ένα κουτάκι αναψυκτικού, και φαντάσου, δίπλα ήταν κάδος ανακύκλωσης....
Ανεγκέφαλοι άνθρωποι... Ελλάδα, τι περιμένεις?

seniorita είπε...

είναι πολύ καθησυχαστικό νέοι άνθρωποι να περνάνε τέτοια μηνύματα..
όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο..
υγ:εμένα ο πατέρας μου με έχει βάλει στο τρυπάκι της ανακύκλωσης..