13/4/09

Blogοπαίχνιδο εν όψη!!

Έλειψα αρκετές μέρες, τη μια οι έξοδοι, την άλλη οι διακοπές του Πάσχα, πάνε οι μέρες. Παρεμπιπτόντως, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!! Ελπίζω όλοι σας να περάσατε καλά. Είχε και καλό καιρό, δεν έχουμε παράπονο!!!

Εδώ και μέρες για να μην πω βδομάδες έχω υποσχεθεί στη Raven και τη Mermyblue να παίξω σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνιδάκι..
Πρέπει λοιπόν, να σας παρουσιάσω τις αγαπημένες μου ταινιούλες!!

Έχω πολλές αλλά ξεχωρίζω κάποιες που μου έχουν μείνει, ως γνωστόν απο μνήμη πάω χάλια!! Ξεκινάω λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Dead Poets Society.
Πρώτη και καλύτερη της λίστας μου. Από τη μέρα που την είδα πάντα θα θυμάμαι αυτό τον υπέροχο καθηγητή που με τις ανατρεπτικές για το σχολείο μεθόδους του δίδαξε στους μαθητές του πως μπορούν να ζουν την κάθε στιγμή με τον τρόπο που θέλουν και όχι με τα πρέπει που ο καθένας μπορεί να σου επιβάλει. Το Carpe Diem είναι από τότε κολλημένο στο μυαλό μου..



2. Se7en.
Αγαπημένο θρίλερ, παρότι δεν είμαι του είδους, για το θέμα και την πλοκή του.. Με βάση τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα ( λαιμαργία, λαγνεία, φθόνος, οργή, φιλαργυρία, περηφάνια, οκνηρία) χτίζεται μια ταινία αρκετά πρωτότυπη και διαφορετική.





3. Mulan.
Μπορεί να είναι κινούμενο σχέδιο αλλά το λατρεύω!! Αν με αφήσεις μπορώ να αρχίσω να σου αραδιάζω όλες τις ατάκες της. Την έχω δει άπειρες φορές και ποτέ δεν τη βαριέμαι. Είναι από τις λίγες φορές που βλέπω μεταγλωττισμένο κινούμενο και μ’ αρέσει τόσο. Οι φωνές είναι προσεγμένες και τα τραγούδια του απλά υπέροχα..




4. The Notebook.

Υπέροχη ιστορία αγάπης . Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος που λέμε; Ένα τέτοιο πράγμα!






5. p.s i love you.
Πολλοστές οι φορές που την έχω δει. Είναι πολύ περίεργη ταινία, από την μια σε μελαγχολεί και απ' την άλλη σε κάνει να βλέπεις απο άλλη οπτική το χαμό ενός ανθρώπου.. Σου μένει πάντως!!





6. Chichago.

Την βάζω στις αγαπημένες μου πιο πολύ για το soundtrack της, το οποίο το ξέρω νερό. Δεν τρελαίνομαι γενικά για τα μιούζικαλ αλλά η συγκεκριμένη μ' άρεσε πολύ!!




7. Πολίτικη κουζίνα.
Αφήνει μια αίσθηση νοσταλγίας σαν ταινία, είναι και η εκπληκτική μουσική φυσικά που σε ταξιδεύει και στο προκαλεί. Πώς λοιπόν μέσα απο την κουζίνα και τα συστατικά της μπορείς να διαβάζεις τους ανθρώπους, τις καταστάσεις που επικρατούν, ακόμα και να μάθεις αστρονομία.. Η σκηνή με το κοριτσάκι που γυρνά, καθώς απομακρύνεται μαζί με τους γονείς του, και κοιτά τον πρωταγωνιστή δίνοντας μια έμμεση υπόσχεση να ξαναβρεθούν είναι όλα τα λεφτά για φινάλε..

8.Κάλπικη λίρα.
Μια απο τις αγαπημένες μου ελληνικές ταινίες. Μέσα από ένα κάλπικο νόμισμα παρουσιάζονται οι ιστορίες των ανθρώπων που το κρατάνε έτσι όπως ταξιδεύει μέσα απο τα χέρια τους. Το βασικό είναι, όπως το βλέπω εγώ, ότι το παρομοιάζει με την κάλπικη κοινωνία και κυρίως τους κάλπικους αυτούς ανθρώπους που κάνουν το νόμισμα να χάνει την αξία του. Όλη η ταινία έχει απίστευτες σκηνές και οι ηθοποιοί είναι εκπληκτικοί..


Αυτές ήταν κάποιες από τις ταινίες που έχω ξεχωρίσει.

Τώρα είναι η σειρά των:

What's in a mind

Και σε όσους άλλους θέλουν να παίξουν φυσικά!!

12 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

αααααααααααα Ελα που δεν ειμαι σινεφιλ και οι απαντησεις που θα γραψω θα ειναι τελειως προβλεψιμες!!!! Δεν πειραζει, εγω θα παιξω!!!! Φιλια πολλα Συννεφουλα!!!

Ms Colourfull είπε...

σε ευχαριστώ για την προσκληση αλλαεχω ηδη παιξει το παιχνιδακι. θα γραψω βεβαια στην αναρτηση οτι ηταν και δικη σου προσκληση!
να εισαι παντα καλα! σε ευχαριστω πολυ..

α!και αν δε σου ειναι κοπος διορθωσε και την ημερομηνια στο blog σου γιατι οταν ειδα 13/4 και πριν απο 2ωρες, παλαβωσα αρκετα!!!

cu!!!!!

mermyblue είπε...

γι αυτό είναι ωραίο αυτό το παιχνίδι...ο καθένας έχει άλλα αγαπημένα έργα και δίνει ιδέες στους υπόλοιπους τι να δουν

κάλπικη λίρα όλα τα λεφτά...αλλά πολύ κλάμα με το ζευγάρι Λαμπέτη-Χορν...

ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στην πρόσκληση :)
καλό απόγευμα

*Κορίνα* είπε...

Ευχαριστώ ζουζού για την προσκλησούλα.. Πώπω... Μόλις διαπίστωσα οτι έχω πολά παιχνίδια να παίξω...
μμμμ...
Φιλιά πολλά!!!

avraoneirou είπε...

καλώς τη μας!!
ο κύκλος των χαμένων ποιητών και το ημερολόγιο είναι απ τις πολύ πολύ αγαπημένες μου ταινίες....

φιλάκια πολλά πολλά πολλά!!
ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα τις γιορτούλες!!!

:) :) :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΜΗ ΘΥΜΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΙΞΩ;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 8/4 ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΣ.ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΑΔΙΚΗΣΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

If...ιγένεια είπε...

Καλημερα σου! Μολις προλαβω θα παιξω..

Raven είπε...

Αχ τι γλυκό κοριτσάκι που είσαι! Οι ταινίες είναι πολύ καλές, καμία σχέση με τις δικές μου χαχαχαχαχαχα!

Φιλάκια

Dreamy Cloud είπε...

@ Εξύμνε σημασία έχει πως θα παίξεις είσαι δεν είσαι σινεφίλ!!Φιλάκια!!

@ Ms Colourfull δεν το είχα δεί αλλά θα περάσω να το δώ το ποστάκι!!Αυτό με την ημερομηνία το έχω ξαναπάθει και πρέπει να ξανακάνω την ανάρτηση, αντιγραφή κλπ..Αν δεν μου το έλεγες πάντως δεν θα έπαιρνα χαμπάρι!!

@ mermyblue εγώ ευχαριστώ γιατί τέτοια παιχνιδάκια έχουν ενδιαφέρον! Έρχεται και το επόμενο που με έχεις καλέσει..Φιλιά!

@ Spider! ξεκίνα απο τώρα γιατί κ σε μένα μαζεύονται καi δεν θα ξέρω τι να κάνω μετά!! :P

Dreamy Cloud είπε...

@ avraoneirou περάσα αρκετά καλά το ίδιο ελπίζω και για σένα.. Τώρα ξανά στα ίδια!!Όσο για αυτές τις δύο ταινίες ειδικά η πρώτη είναι μοναδική..Φιλάκια!!

@ JK σε ευχαριστώ πολύ που έβαλες και το όνομα μου!! Θα σου θύμωνα πάρα πολύ αν δεν το έκανες όμως να το ξέρεις!!!Φιλιά!!

@ if.. ιγένεια όποτε μπορέσεις θα περιμένω να δώ και τις δικές αγαπημένες!!

@ Raven τι είχαν οι δικές σου καλέ;!Ισα ισα που σε μια συμφωνούμε κιόλας!! Και μερικές δικές σου τις έχω δει και μ'άρεσαν πολύ!Τώρα το The Secretary δεν το κράζω γιατί δεν το έχω δεί(εδώ πάει τι γλυκό κοριτσάκι!!!)χιχιχιχι :P

an-upomoni είπε...

Καλησπέρα. Αν θέλεις πέρασε κ για μουσικό παιχνίδι.