10/4/09

Αναπάντεχα γεννητούρια!!


Το σπίτι μου έχει μετατραπεί πλέον σε κανονικό ζωολογικό κήπο, όχι πως πριν δεν ήταν!!

Πριν λίγους μήνες οι γονείς μου είχαν πάρει δύο κουνελάκια την Ιόλη, που την βλέπετε και σε φωτογραφία, και την αδελφή της τη Ναταλί. Έτσι είχαμε συνολικά 3 κουνέλια, μαζί με τη Ζουζού... :)

Η πρώτη είναι γαλανομάτα, λευκή και έχει στη ράχη της και γύρω από τα μάτια της καστανό χρώμα , ενώ η Ναταλί είναι λευκή με μαύρα αυτιά και μαυρίλα γύρω από τα ματάκια της. Γενικά η Ιόλη ήταν πάντα πιο ήρεμη και φοβητσιάρα σε αντίθεση με τη Ναταλί που αποδείχτηκε πιο δυναμική και τσαμπουκαλού!! Και αυτό εξηγείται, καθώς το καημένο το κουνέλι ήταν τελικά Νάταλος και του είχαμε θίξει τον ανδρισμό!!


Όπως καταλαβαίνετε ο κύριος είχε τις ορμές του και την πλήρωσε η γλυκιά μου Ιόλη.. Καταλάβαμε ότι δεν ήταν και τα δύο θηλυκά μόνο όταν είδαμε τα μωρά στο κλουβί ένα πρωί!! Και δεν μπορεί να έγιναν ως δια μαγείας ούτε να δημιουργήθηκαν τα πρώτα όντα προερχόμενα από το ίδιο φύλο!!!
Η μητέρα μου όταν το ανακάλυψε έπαθε σοκ, λογικό μου ακούγεται..

Το μόνο άσχημο είναι πως τώρα που καταλάβαμε ότι έχουμε και αρσενικό στην παρέα δυστυχώς θα πρέπει να το δώσουμε γιατί δεν νομίζω να αφήσει την Ιόλη κυρίως σε ησυχία. Θα πάει όμως σε καλά χέρια όπως και τα μωρά μας. Δεν θα τα πουλήσουμε αλλά θα τα δώσουμε σε κάποιον που να τα θέλει και να τα φροντίζει.

Μέχρι στιγμής τα 3 μαζί με τον Νάταλο έχουν καπαρωθεί και για τα υπόλοιπα θα βρούμε με τον καιρό. Αν και κάποιο θέλω να πάει σε μια αραχνούλα που ξέρω ότι τρελαίνεται στην ιδέα.. μακάρι!!

Αρχικά ήταν 7 αλλά το 7ο δεν τα κατάφερε και πέθανε στη γέννα,ποτέ δεν μ' άρεσε η λέξη ψόφησε, ενώ το 60 ήταν πολύ αδύναμο εξαρχής και δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή παραπάνω από 4-5 μέρες.


Τα άλλα πέντε όμως ευτυχώς είναι μια χαρά. Στην αρχή ήταν πάρα πολύ μικρά σαν μια ζελατίνα για δέρμα, κουφά και τυφλά αλλά όσο περνάνε οι μέρες αλλάζουν τόσο πολύ και φαίνεται η διαφορά. Χθες άνοιξαν τα ματάκια τους και είναι τόσο γλυκά και τρυφερά! Η μαμά τους τα προστατεύει και τα φροντίζει. Τις πρώτες μέρες δεν τα θήλαζε και τα ταΐζαμε με ειδικό γάλα αλλά τώρα την έχουν ξεζουμίσει!!

Δύο απο αυτά είναι κατάλευκα. Άλλα δύο έχουν πιτσιλιά στη ράχη και το χρώμα του μπαμπά τους ενώ το τελευταίο έχει ένα αυτί μαύρο και καστανή ράχη. Ποικιλία.. δεν μπορείτε να πείτε!!!


Η Μελίνα, η μια απο τις σκύλες μου, τα πήρε μυρουδιά από την αρχή και θέλει να τα παρατηρεί. Τρελαίνεται να τα μυρίζει και να τα γλύφει αλλά επειδή είναι μεγάλη και ατσούμπαλη δεν την εμπιστεύομαι!!
Μεγάλη αντίθεση πάντως: από την μια τα μικρά σε μέγεθος τσέπης και δίπλα αυτή η κεφάλα:



Είναι τόσο υπέροχο να τα βλέπεις να κοιμούνται, να βγάζουν κραυγούλες, να αναπνέουν και να αντιδρούν στα χάδια που τους δίνεις.. Τόσο μαγικό να τα βλέπεις να μεγαλώνουν από εκεί που ήταν μια σταλιά.. Πόσο όμορφο να κρατάς στα χέρια σου μια ζωούλα τόσο μικρή...


Όχι πείτε μου δεν είναι όλα τους τρελά μουτράκια;!!

16 σχόλια:

Olga είπε...

Πωπω, η Ναταλί μας προέκυψε ατίθασο αγοράκι??

Τι μουτρακια απιθανα ειναι όμως, μια πιθαμή!!

Φιλάκια πολλά πολλά, να σας ζήσουν τα μικράκια!

an-upomoni είπε...

Ax ειναι τέλεια!!! Πανέμορφα!!!

Άνεμος είπε...

Είναι φάτσες, τρελές φάτσες.

Είναι τόσο υπέροχα όταν είναι μικρά και γλυκούλια... Θα έχει πολύ γέλιο...

Ελπίζω να τα χαίρεσαι όσο μπορείς!

Φιλιά!

Αλοη Καππα είπε...

Auto to post einai to prwto pou me ekane kai xamogelasa meta apo poli kairo :)

mermyblue είπε...

αχ πολύ συγκινήθηκα!
τι γλυκά κουνελάκια είναι αυτά;

να σας ζήσουν
και μπράβο σας που αγαπάτε τα ζωάκια, από τα πιό άδολα όντα ον στη φύση!

Ανώνυμος είπε...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa einai poly zouzounia!!!! thelw kai egw na genisi kati sto spiti mou ... palia genagan ta gatia mas ala pia tipota erimia ... kai aftos o skilos mou mono me agorakia paeikai paizi ...:(
kala pados ta kounelakia sou einai apsoga ... aporo pws tha ta dosete ... an kai katanow to giati prepi na ta dosete pragmatika to vrisko poly diskolo otan ta exis stin palami sou kai xtipaei h kardoulatous kai ta niothis na anasenoun kai na kourniazoun sta zesta sou xeria..... na prepi na ta dosis .. any way vgalekai ales photo .....p.s. afto einai to megalio tis fisis ...

Dreamy Cloud είπε...

@ Olga ατίθασο δεν λες τίποτα!! Έχουμε τα μικρά του όμως να μας τρελαίνουν!!Φιλάκια!!!

Dreamy Cloud είπε...

@ an-upomoni σε ευχαριστούν για τα καλά σου λόγια!! Τώρα κοιμούνται και σου στέλνουν πολλά φιλάκια με τις μουσούδες τους!!

@ Άνεμε δεν μπορώ να μην τα πειράζω κάθε λίγο και λιγάκι, δεν γίνεται!!

@ Αλοη Καππα είναι να μην σε κάνουν να χαμογελάσεις τέτοια μουτράκια;!! Χαίρομαι πολύ που το κατάφεραν.. Φιλάκια!!

@ mermyblue ευχαριστούμε πολύ!! Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιες γαλήνιες ψυχούλες; Απορώ πώς κάποιοι γενικά συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται..

@ The Brother η ψηφιακή μου έχει πιάσει φωτιά!! Όντως είναι πολύ δύσκολο αλλά πίστεψε με αν μπορούσα όχι 3 αλλά 13 κουνέλια και σκυλιά θα είχα..Τι να κάνουμε όμως, προσπαθώ να τα χαίρομαι όσο γίνεται. Μεγαλώνουν και γρήγορα τα άτιμα!!! Φιλάκια!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Ms Colourfull είπε...

τι μωρακια?!?!?!!!!
αχ ειναι απιστευτα θελω να τα χαιδεψω ολα!!!
ωχ με τρελανες τωρα!
να σας ζησουν....
αααχ!...

Dreamy Cloud είπε...

@ JK σ'ευχαριστώ πολύ!! Να έχεις ένα υπέροχο Πάσχα και καλή Ανάσταση.. Καλά να περάσεις!!Φιλάκια!!!

@ Ms Colourfull έτσι είμαι κι εγώ όλη την ώρα!! Δεν σταματώ να τα κοιτάω.. Φιλάκια, καλώς σε βρήκα!!!

kat. είπε...

να σου ζήσουν..
είναι τέλεια..
καλό πάσχα με υγεία!

If...ιγένεια είπε...

Καλημερα, ειναι πανεμορφα.. :) Καλη ανασταση με υγεια και αγαπη σου ευχομαι, ολα τα αλλα μετα..

*Κορίνα* είπε...

Σνιφ, σνίφ...
Θέλω ένα... Το πιο όμορφο..
Αλλά να δείς αγάπη που στο τέλος δεν θα πάρω κανένα... Αχ ρε μαμά...
:((((
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Οι καλύτερες φωτογραφίες που έχω δει σε blog ever!
Να σας ζήσουν!

Dreamy Cloud είπε...

@ kat.σ'ευχαριστώ πολύ και xρόνια πολλά!!Φιλάκια!!

@ if.. ιγένεια Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!

@ Spiderουλα μου όλα όμορφα είναι αλλά κρίμα που δεν θα γίνεις μαμά.. Θα περνάς να βλέπεις τα δικά μου, κάτι είναι κι αυτό!!!Φιλάκια!!!

@ MpinelikoMistress τα μοντέλα κάνουν τη διαφορά!! Τώρα να δείς πώς έχουν γίνει, σκέτα κουκλιά!!Φιλάκια και καλώς σε βρήκα!!