11/12/08

Απόδραση


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έκανα κάτι που το ήθελα και το προγραμμάτιζα από καιρό.Έφτιαξα μια μικρή βαλίτσα, πήρα το ΚΤΕΛ και ξέφυγα για λίγο από την μονοτονία της Αθήνας!

Στην Αρχαία Επίδαυρο δεν είχα ξαναπάει και έτσι βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία να την επισκεφτώ για αυτές τις μέρες. Ο καιρός ήταν απίστευτος, με τον ήλιο στα καλύτερα του και την θάλασσα σαν καθρέπτη. Καμία σχέση με αρχές Δεκέμβρη αλλά τέσπα, στη συγκεκριμένη περίπτωση με βόλευε αρκετά!!


Δεν χόρταινα τη θέα της ήρεμης θάλασσας που απλωνόταν από το παράθυρο του δωματίου μου. Γι' αυτό και, μιάς και είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες, έβγαλα αρκετές φωτογραφιές του τοπίου.

Σαν χωριό η Παλαιά Επίδαυρος είναι πολύ όμορφο και γραφικό. Τα περισσότερα σπίτια του είναι απο πέτρα και ξύλο και σε συνδιασμό με τον εορταστικό στολισμό της εποχής των Χριστουγέννων δημιουργείται μια μαγευτική αίσθηση.

Την μέρα που πήγα γιόρταζε και η εκκλησία του χωριού, ο Άγιος Νικόλαος, και οι κάτοικοι είχαν την περιφορά της εικόνας το βράδυ της Παρασκευής. Ήταν τόσο όμορφο το κλίμα. Το μόνο κακό ήταν πώς η εκκλησία ήταν δίπλα στο ξενοδοχείο μου και πώς και τα δύο πρωινά που έμεινα ξύπνησα αναγκαστικά από τις καμπάνες και τα μεγάφωνα με τη φωνή του παπά!!Είχε και το καλό του όμως. Τα ξημερώματα πρίν ακόμα βγεί ο ήλιος καλά - καλά είχα την όρεξη, αφού από ύπνο πού προκοπή, να καθήσω στο μπαλκόνι μου και να παρατηρώ τον ουρανό. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές.





Μ' άρεσε που χάθηκα έστω και για λίγο σε κάτι διαφορετικό και πραγματικά ξεχάστηκα. Είχα και καλή παρέα όσο να' ναι. Τι να σου κάνει το μέρος χωρίς αυτή;!

Αυτές οι δύο μέρες μου ήταν αρκετές για να συνηθίσω στην ερημιά και την ησυχία ενός χωριού. Μακρία από το συνεχές βουητό της Αθήνας. Τι κρίμα που το κτελ του γυρισμού επέστρεψε πολύ γρήγορα πίσω στην πόλη και θυμήθηκα ξανά την εικόνα του τσιμέντου που σου βαραίνει την καρδία..

Το μόνο που θέλω τώρα είναι να το επαναλάβω όσο το δυνατόν πιο σύντομα!!!

Υ.Γ . Ευχαριστώ πολύ jk in your life!!!!

3 σχόλια:

*Κορίνα* είπε...

Αχ τι ωραία που πέρασες αγάπη μου...
Ζηλεύω!!!
Θέλω κ εγώ.
Πάμε κ μαζί????
Τέλειες και οι φωτό..

jk in your life είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ.

Dreamy Cloud είπε...

Spider, όσοι πιστοί προσέλθουν για την επόμενη εξόρμηση!!! Έχω την εντύπωση πως θα είσαι μέσα σ'αυτούς!! Καλή σου μέρα..
Φιλάκια πολλά!!!!

jk in your life, οι φωτογραφίες μπορεί να είναι ωραίες, πώς να το κρύψωμεν άλλωστε(!),όμως άλλη χάρη έχει από κοντά..

Φιλιά πολλά.. Καλημέρα!!!