20/10/08

Τιο τιο.. ποτέ πτυχίο....!

Το μόνο θέμα που με κάνει να προβληματίζομαι τελευταία είναι σχετικό με το μέλλον μου.. Είμαι σε μια σχολή που δεν μου αρέσει και πολύ και παραμένω εκεί μόνο και μόνο απο συνήθεια. Η ειρωνεία είναι πως την επέλεξα ως πρώτη μου επιλογή χωρίς να ξέρω πολλά πράγματα για το αντικείμενο της. Έκανα την βλακειά να ακούσω τους γύρω μου και να με πείσουν πως σαν σχολή είναι καλή και φυσικά πως έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση, κάτι που ισχύει αλλά όταν δεν σε γεμίζει το αντικείμενο που θα ακολουθήσεις στο μέλλον δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι και κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να με φανταστώ στην επισκευή ιατρικών μηχανημάτων, εδώ θερμοσίφωνο που λέει ο λόγος φοβάμαι να ανάψω το κύκλωμα θα την γλυτώσει απο την έκρηξη;;;! Τώρα είμαι Δ' εξάμηνο και από γνώσεις ηλεκτρονικών ούτε λόγος.. Εδώ έχω φτάσει στο σημείο να αντιγράφω κυκλώματα στο εργαστήριο μήπως και βγεί το σήμα που πρέπει! Όχι πως είμαι η μόνη.. όλοι σε μια τέτοια φάση είμαστε στο Τιο (Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων), το παλεύουμε!! Παρόλ'αυτά κάποια απο τα μαθήματα της σχολής έχουν ένα ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο, σαν εμπειρία είναι ωραία αλλά μέχρι εκεί!! Γενικά είμαι σε αδιέξοδο... Δεν παίρνω και ρίσκα ρε γαμώτο, άσε που δεν έχω καμία όρεξη να ξαναπεράσω το λούκι των πανελληνίων με το άγχος και την τρέλα που επικρατεί. Κάποια στιγμή θα αποφασίσω τι θα κάνω, αν θα τα παρατήσω ή αν θα συνεχίσω παράλληλα με κάτι άλλο που θα το θέλω πραγματικά έτσι για να υπάρχει ένα πτυχίο. Ελπίζω μόνο να είναι σύντομα αυτή η στιγμή!!!

8 σχόλια:

*Κορίνα* είπε...

Μην το βάζεις κάτω! Η γνώμη μου είναι οτι πρέπει να συνεχίσεις και να τελειωσεις με τη σχολή που πέρασες. Δυστυχώς όταν άλλοι αποφασίζουν για μας (αυτό σημαίνει όταν όλοι σου λένε "είναι πολύ καλή σχολή, εκεί να πάς" χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους αυτά που θέλεις εσύ πραγματικά.) είναι σαν να μην έχουμε το δικαίωμα για άλλες επιλογές.
Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ τώρα, είναι να βρέις τι μπορείς να κάνεις μετά τη σχολή ετσι ώστε να εξελήξεις το επάγγελμα που έχεις σπουδάσει, αλλά παράλληλα, να κάνεις κάτι που να σε γεμίζει..'
Δύσκολο, όντως.... Όμως σκέψου οτι αν ξεφύγεις πολύ από αυτό που σπουδάζεις, θα πάνε χαμένα τόσα χρόνια διάβασμα και άγχος...
Μην τα παρατάς, κυνήγα το, και είμαι σίγουρη οτι δεν θα σε αφήσει!!!
φιλιά πολλά!!

*Κορίνα* είπε...

Και όσο αφορά το σχολιάκι σου στο δικό μου post, έχω φίλες που τις λατρεύω, ακόμα κ αν τις ξέρω πολύ λιγότερο από την Χ... Μπορεί να με συγκίνισε η κίνηση της, όμως δεν ξεχνώ εννοείται, κι όσες ήταν πραγματικά δίπλα μου!
Ξέρουν αυτές!!
Ξανά φιλιάα!

(αμάν με αυτή τη λεκτική επαλήθευση!!! βγάλτη!)

Dreamer είπε...

Κοιταξε κ εγω ΤΙΟ ειμαι κ μαλιστα Γ
εξαμηνο.Οπως κ εσυ ετσι κ εγω μπηκα στη σχολη κατω απο τισ ιδιες συνθηκες.Επειδη το εχω κουβεντιασει λιγο πολυ αυτο το θεμα με παρα πολλα ατομα κ απο αλλες σχολες,παντου λιγο πολυ ετσι ειναι και ετσι νιωθουν οι περισσοτεροι.Να ΄ξερεσ για ποσα πραγματα εχω μετανιωσει στη ζωη μου :( ..το χειροτερο ειναι οτι συνηδειτοποιεις οτι δεν εισαι ευχαριστιμενος αφου εχεισ μπει στη σχολη.Αμα σου αρεσει ομως κατι κ εισαι προσυλωμενη στο στοχο σου θα την βρεις την λυση.θα ηταν βεβαια κριμα να παρατησεις την σχολη υστερα απο 2 χρονια που εισαι ηδη μεσα.καλο ειναι να εχεισ το πτυχιο γιατι δεν ξερεις που μπορει να σοου χρειαστει στο μελλον.Φυσικα τα μαθηματα σε αποθαρυνουν γιατι ειναι κομματακι δυσκολα(και ειναι κ πολλα τα ατιμα).Δεν ξερω αν σε βοηθησα αλλα να ξερεις οτι οι περισσοτεροι ετσι νιωθουμε στο ΤΙΟ.Μηπως θα επρεπε να ενωθουμε ολοι οι ΤΙΟτζηδες μαζι κ να κανουμε την επανασταση μας??? :)

Vali είπε...

Τιο τιο...ποτέ πτυχίο!
Κλασσικό μότο της σχολής μας. . .
Κι εγώ τιο είμαι...ΣΤ' εξάμηνο!Σε λίγο τελειώνω...ευελπιστώ δηλαδή.Μην απελπίζεσαι.Είναι όντως λίγο δύσκολα, αλλα τώρα που έφτασες μέχρι τη μέση δεν αξίζει να τα παρατήσεις. Προσπάθησε λιγάκι ακομα. Με λίγη αντιγραφή, λίγη βοήθεια από τα θέματα και τις σημειώσεις που κυκλοφορούν στο artisti και λίγη τύχη, άντε λίγη παραπάνω, θα τα καταφέρεις.Από τα μαθήματα που κάνουμε, σίγουρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θα κάνουμε όταν βγούμε απ'τη σχολή. Μόνο στην πρακτική θα πάρουμε μια πρώτη ιδέα.Οπότε μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε να δεις.Εξάλλου δεν υπάρχει μόνο ο τομέας του service, υπάρχει και ο τομέας των πωλήσεων. . .

Ανώνυμος είπε...

Κλασικες ιστοριες απο απογοητευεμενους τιοτζηδες. Εγω ειμαι ΣΤ' Εξαμηνο αλλα χροσταω αρκετα και φυσικα δεν μου αρεσει και τοσο το αντικειμενο της σχολης. Κοντευω να κλεισω 3 χρονια σε αυτο το ρημαδι το ΤΙΟ και ειλικρινα δεν εχω ακουσει ενα ατομο να μου λεει "Εγω την σχολη την γουσταρω". Ειναι δυστυχως τετοια τα μαθηματα που τολμω να πω οτι ουσιαστικα δεν αποκτας απολυτως καμια επαφη με την φυση του επαγγελματος οσο εισαι σπουδαστης.

Τι να πω... υπομονη... εχετε δει ποσοι τα παρατανε... Θυμαμαι οταν εγω ξεκινησα καποια ατομα την ειχαν κοπανησει ηδη απο τα μεσα του Α' εξαμηνου και ακολουθησαν και πολλοι αλλοι στο τελος του πρωτου ετους.

Η φοιτητικη ζωη της Παντειου (παιρνω πτυχιο πατωντας το ποδι μου μια φορα την βδομαδα) δεν ειναι ιδια με την φοιτητικη ζωη ενος τιοτζη.

Αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος για τον οποιο ενας τελειοφοιτος τιοτζης εχει πολυ καλυτερες προοπτικες εξελιξης απο πολλους αλλους κλαδους.

Ανώνυμος είπε...

παιδια ο,τι και να κανει ο ανθρωπος στη ζωη του,παντα θα νοιωθει ανεκπληρωτος,παντα θα σκεφτεται οτι θα μπορουσε να κανει κατι διαφορετικο απο αυτο που κανει τωρα και θα νοιωθει πως τιποτα απο αυτο δεν τον εκφραζει.ειναι η νοσταλγια του ανεκπληρωτου.ετσι κι αλλιως σκεφτειτε οτι σε αυτο στηριζεται το καλο μας συστημα που λεγεται καπιταλισμος.χαλαρωστε και ακολουθηστε τη ζωη θα την βρειτε την ακρη....μην προτρεχετε γιατι θα ερθει μια στιγμη που θα ψαχνετε να δειτε που πηγαν τα χρονια που δεν μπορειτε να θυμηθειτε πως περασαν.φιλε μου ειμαι σιγουρος οτι θα τη βρεις την ακρη..

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ΤΙΟ ειμαι πεμπτο ετος κ τελιωνω με το παλιο προγραμμα σπουδων γουσταρα κ γουσταρω φουλ τη σχολη κ το τι θα κανω σε λιγους μηνες που ορκιζομαι!Κ αληθεια ξερω πολλους σαν εμενα

Ανώνυμος είπε...

Στο συγκεκριμένο τμήμα ΤΙΟ, το 50% των σπουδαστών δεν παίρνουν ΠΟΤΕ ΠΤΥΧΙΟ. Το πρόβλημα είναι πως χρειάζεσαι 5-6 χρόνια να το καταλάβεις. Όποιος χρωστά πάνω από 3 μαθήματα στο Α εξάμηνο, δεν παίρνει ΠΟΤΕ ΠΤΥΧΙΟ.

Όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση, πτυχιούχοι του τμήματος υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια. Οι εργαζόμενοι στο αντικείμενο πάνω από 10 χρόνια είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Απολύονται μόνιμα μετά από 7-10 χρόνια εργασίας, κοστίζουν πολύ.

Κατά τα άλλα το τμήμα είναι φτιαγμένο για παραγωγή αιωνίων φοιτητών.
Δεν έχει καθηγητές.
Δεν έχει αίθουσες και εργαστήρια.
Βιβλία και βιβλιογραφία δεν υπάρχει σε καμία βιβλιοθήκη.
Τα μαθήματα γίνονται όλα σε μία 12 ώρη μέρα ενώ τις άλλες μέρες έχουν ένα μάθημα το πρωί και ένα το βράδυ.
Οι καθηγητές κόβουν μέχρι και το 90% των σπουδαστών για να «μην γεμίζουν τα εργαστήρια του άλλου εξαμήνου».
Άλλοι καθηγητές είναι «επιστήμονες», οι πτυχιακές που δίνουν αντιστοιχούν στο διδακτορικό PhD στην Αγγλία και χρειάζονται χρόνια για να ολοκληρωθούν.
Προσθέτουμε στα παραπάνω καταλήψεις, πορείες και απεργίες.

Το τμήμα πρέπει να καταργηθεί. Έχει καταστρέψει οικονομικά εκατοντάδες σπουδαστές και έχει σπαταλήσει για πλάκα 5-6 χρόνια από την ζωή τους, χωρίς να τους δώσει ποτέ πτυχίο. Σε όσους σπουδάζουν ακόμα θα πρέπει να απονεμηθεί ένα πτυχίο τύπου ΙΕΚ(αιώνιοι φοιτητές) ή μεταγραφή σε ένα ΑΛΗΘΙΝΟ τμήμα, που δίνει πτυχία στην ώρα του.